CB Login  

   

CB Online  

   

Reisverslag van Lenie en Richard naar Argentinie

periode van 26 januari 2012 t/m 9 februari 2012.

Argentinië (Argentina) is een land in Zuid-Amerika dat sinds 1816 onafhankelijk is van Spanje. Argentinië grenst aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili. Daarnaast maken ook het oostelijke deel van Vuurland (Tierra del Fuego) en een stuk van Antarctica deel uit van Argentinië. De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires, wat meteen ook de grootste stad van het land is. Een aantal grote steden in Argentinië zijn: Córdoba, Rosario, Mendoza, Tucumán, La Plata, Mar De Plata, Salta en Sante Fe.

Argentinië staat wel het meest bekend om zijn tango. Een dansstijl die zijn oorsprong vind in Argentinië. Argentinië is ook bekend om zijn rundvlees die groter en malser is dan waar ook ter wereld. Ook het voetbal is een van de drijfveren van Argentinië. Zo komen er veel goede voetballers uit Argentinië zoals Diego Maradona en Lionel Messi. Op het gebied van natuur heeft Argentinië een lange kustlijn met op sommige plaatsen zandstranden. In het water aan de kust van Argentinië komen veel bijzondere diersoorten voor, zoals: walvissen, zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns en zeeolifanten. Landinwaarts vind je veel berggebieden en regenwouden. Het land kent wel 32 Nationale parken. Het land staat verder bekend als wintersportbestemming. U kunt er van juli tot oktober uitstekend aan wintersport doen zoals skiën en snowboarden. Daarnaast kunt u gletsjers bezichtigen. Verder kennen we Argentinië nog van Evita, Máxima en de mooie watervallen van Iguazu.

Officiële naam: Argentijnse Republiek
Continent: Zuid-Amerika
Oppervlakte: 2.780.400 km²
Hoofdstad: Buenos Aires
Inwoneraantal: 40.914.000 inwoners
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 6.960 m (Aconcagua)
Afstand (Amsterdam – Buenos Aires): 11.434 km
Vliegduur: circa 14 uur

23 januari 2012

Vanmorgen vroeg opgestaan om onze reis naar Argentinie te beginnen.

Het vliegtuig zou om 09.50u vertrekken, maar het zou Nederland niet zijn, zo netjes, moesten eerst de ramen van de cockpit nog worden gewassen. Uiteindelijk 20 minuten later gingen we de lucht in om aan onze reis van 14 uren te beginnen. Na deze erg lange zit kwamen we s'avonds 24.30u plaatselijke tijd aan op het vliegveld Ezeiza in Buenos Aires. De taxi die we in Nederland geregeld hadden, stond klaar om ons naar hotel "Lennox"te brengen. Een verdiend koud pilsje genuttigd om vervolgens vermoeid het bed in te duiken.

We logeerden vlak bij het centrum. De volgende dag te voet de stad verkend. Eerst naar "Plaza de Mayo". Aan dit plein staat het "Casa de Rosado", het roze regeringsgebouw waar wijlen Evita Peron vanaf het balkon haar volk toesprak.

Casa de Rosada

Het plein staat ook bekend om de demonstraties van de verdwenen zonen. Wekelijks kwamen de dwaze moeders van Argentinie hier demonstreren.

Vandaaruit naar de havenwijk "Puerto Madero" en naar de tangowijk "San Telmo", waar zelfs midden op de dag tango wordt gedanst.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 029

Aan het eind van de middag naar cafe "Tortoni", het oudste cafe op de Avenido de Mayo. Een begrip in de stad voor elke Argentijn. Hier kwamen vroeger de notabelen, kunstenaars en exentriekelingen hun vertier zoeken. Dit was te merken, want we moesten buiten in de rij wachten om binnen te komen.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 035

Overal in Buenos Arires kun je lekker en voor een redelijke prijs eten.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 039

26 januari 2012

Een lange reis voor de boeg van 1100km. naar Mendoza. Dit hebben we in 2 dagen gereden en een overnachting gedaan in "Laboulaya". De volgende dag, na een vrij eentonige tocht gearriveerd in 'Mendoza".

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 048

Een prachtige stad. Het ligt aan de voet van de Andes. Mendoza is het hart van de Argentijnse wijnstreek. Een hotel geboekt  aan het "Plaza Independia", waar zowel overdag als s'avonds altijd iets te beleven valt. Marktjes, muziek,voorstellingen e.d.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 063

Vrijdag 27-01 hebben we een rit langs/door het Andes gebergte gemaakt, met zijn vele wijngaarden.                                     

Het uitzicht is adembenemend. (zijn niet op een bodega gewees!!).

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 076

Overal zie je grensbewaking. Als toerist mag je vaak doorrijden zonder te worden gecontroleerd. In de stad Uspallata  hebben we een stop gemaakt. Hier is de film 'Seven Years in Tibet" opgenomen met in de hoofdrol Brad Pitt. Na een prachtige tocht, langs kleurrijke bergen hebben we enkele souvenirs gekocht en daarna natuurlijk op een terras beland en genoten van de vele mensen die langs kwamen.

'S avonds vroeg het bed in om morgen aan een twee daagse reis van 1200km. naar Barriloche te beginnen.

28 januari 2012

De eerste 800km. was een vrij eentonige en vlakke omgeving. Saai om te rijden. Na een overnachting in "Neuquen", wat een mooie plaats is met 's avonds de marktkraampjes en live muziek.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 090

De volgende dag zijn we naar Barriloche gereden. Deze laatste 350km. was een prachtig landschap, met aan beide kanten de Andes. Met regen aangekomen, een hotel geboekt. De volgende dag nog steeds véél regen.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 110

Barriloche is een studentenstad, die er een soort van traditie van maken om hier het einde van hun studies te vieren. Door het slechte weer hebben we er niet veel van meegemaakt. We hebben de zeven merentocht gereden.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 114

Het is de "Ruta de Las Sieta Lagos" naar San Martin de Los Andes. Een deels onverharde bochtige weg  van 150km. langs 7 meren en door stille berglandschappen. Halverwege kwamen we de parkwacht tegen die vertelden dat we beter konden keren, omdat de weg slecht begaanbaar was, met diepe kuilen en veel water. Deze waarschuwing hebben we maar ter harte genomen en dezelfde weg weer teruggereden. We hebben besloten vanwege het slechte weer een dag vroeger te vertrekken naar Puerto Madryn.

31 januari 2012

Vanmorgen om 08.30u vertrokken voor de reis van 950km. naar Puerto Madryn. Deze voerde ons langs mooie vergezichten, natuur, rotsen en bergen. (die telkens van kleur leken te veranderen).

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 120

Na 600 km. werd het landschap vlakker en eentonig om te rijden. De wegen zijn goed en prima wegbewijzering. Om 19.00u vermoeid aangekomen. Na onze honger gestild te hebben, een overnachting geboekt aan het strand. De volgende dag een rustdag ingelast en hebben we de plaats verkend, boek gelezen en op het terras gezeten. Het is een drukke toeristenplaats.

 

2 februari 2012.

Vandaag ons om 07.00u laten wekken om na het ontbijt met de auto door een natuurreservaat te rijden. Dit door Unesco beschermd natuurgebied is een uitgestrekt  en robuust schiereiland. Onderweg kom je maar een handvol Estonia's en restaurantjes tegen. (dus zorg voor voldoende water en eten!) Naast schapen, (de voornaamste bewoners) kun je mara's, grijze vossen (hebben we niet gezien) en lama's tegenkomen. Onderweg nog naar een Estonia gereden om een exursie te boeken naar de pinquins, maar de prijs was aan de hoge dus zijn we verder gereden naar Punta Norte, waar de zeeleeuwen en zeeolifanten de hele dag op het strand liggen te puffen. (hier worden de meeste natuurfilms gemaakt die wij zien op Discovery).

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 153

Je ziet ze van dichtbij!! Mooie foto's gemaakt en weer teruggereden over de kiezelweg. Je mag en kunt niet harder dan 40-60km, vandaar dat we de hele dag onderweg zijn geweest.

3 februari 2012.

Vandaag de laatste dag in Puerto Madryn en gaan we met de boot de zee op voor het spotten van dolfijnen.

We hebben er veel gezien, maar meer water als dolfijnen gefotografeerd. (wat zijn ze snel) Dus op goed geluk kiekjes gemaakt.

Na 3 uur op zee te zijn geweest hebben we ook nog een paar kleine pinquins op de gevoelige plaat kunnen vastleggen.

De meeste pinquinpopulatie zit bij Punta Tambo, maar door tijdgebrek niet naar toe kunnen gaan.

'S middags een ligbed en strandtentje gehuurd (ze kennen de prijzen hier ook). We dachten een paar ontspannen uurtjes door te brengen met luieren en lezen. Maar na anderhalf uur kwam de wind opzetten en werden we gezandstraald. Alles maar weer ingepakt en richting hotel.

'S avonds lekker uit wezen eten en morgen weer vroeg uit de veren voor een lange trip van 1300km. naar Buenos Aires.

 

4 februari 2012.

Op weg naar Buenos Aires door de "Sierra Grande". Het was inderdaad GRANDE. Een lange eentonige weg met weinig variatie in begroeiing. Na 800km. gestopt in "Bahia Blanca", een grote smerige stad. Een onderkomen gevonden met een kamer van 2x2m, waar net 2 bedden in konden. s' Nacht weinig geslapen. Het was weekend en het uitgaansleven in volle gang.

5 februari.

De volgende morgen, na een karig ontbijt genuttigd te hebben, doorgereden om om 16.00u te arriveren in Buenos Aires. Een onderkomen geboekt in de wijk Palermo,

"Baucis Boutique Hotel". De eigenaresse was een erg aardige mevrouw die ons wegwijs maakte om leuke dingen te gaan zien.

 

6 februari 2012.

Een kaartje gekocht voor de hop-on hop-off bus en hebben nog meer gezien van Buenos Aires b.v. de wijk Coleta, op het bekende teraas gezeten "La Biela" en uiteraard gelunched waar prins Willem Alexander en prinses Maxima zitten als ze in Argentinie zijn.

Daarna naar de begraafplaats waar o.a. de fam. Duarte  en Evita Peron begraven liggen, daarnaast nog meer groot- en bekendheden.

Een enorm grote begraafplaats waar je kunt verdwalen.

Het ene monument nog groter als het andere. INDRUKWEKKEND!!!! 

Daarna langs het BOCA Junior voetbalstadion, waar de heren natuurlijk alles op de gevoelige plaat hebben vastgelegd, door de wijk gereden waar MARADONNA is opgegroeid.

In het rock-cafe, waar wereldwijd op hetzelfde moment dezelfde muziek wordt gedraaid een consumptie genuttigd.

7 februari 2012.

We zijn een dagje op stap geweest met ons tweetjes. Dit viel tegen omdat alles wat we wilden gaan zien gesloten was. Dus hebben wat in de buurt rond gekuierd en in het park gezeten met een boek. 'S middags met de taxi naar de botanische tuin.

Hier was het heerlijk koel. Het was deze dag 38gr. Dit was in de avond te merken . De hemel trok open. Niet normaal hoeveel regen ernaar beneden kwam. Overal lekkages!!

8 februari 2012.

Onze laatste dag met de taxi naar het park "3de Februari" geweest.

Prachtig goed onderhouden park midden in het centrum van de stad. s'Middags nog een douche genomen voordat we naar het vliegveld werden gebracht om, om 18.10u de lucht in te gaan voor de terugreis naar Nederland, met een tussenstop in Parijs.

In Parijs aangekomen was er een staking van Air France en werd onze reis gelukkig, een uur later als gepland, omgeboekt.

In Nederland aangekomen werden de truien jassen en sokken tevoorschijn gehaald. Het was 0 gr., een verschil van 30 gr.

We hebben een heerlijke en zonnige vakantie gehad met een temperatuur van gemiddeld 30gr. Veel gezien en veel gedaan.

Vriendelijke mensen.

de breedste en drukste straat van Buenos Aires

De afstanden hebben we onderschat en raden mensen aan die op vakantie willen gaan naar Argentinie een binnenlandse vlucht te nemen en ter plaatse een auto te huren. Wij hebben in totaal 5800km. gereden. Maar zeker de moeite waard!!!

Weer terug van een heerlijke zonnige vakantie in Cuba!!

Verslag van Lenie & Richard

Tijd: 16-01 t/m 04-02-2010

Na de voorbereidingen en alles wat we gelezen hebben over Cuba, hebben we dan de reis geboekt.
We hebben de vliegreis, autohuur, transfer vanuit Varadero naar Havanna en de eerste 2 hotelovernachtingen in Havanna geboekt.

Cuba lijkt met een beetje fantasie op een krokodil. Het is een erg arm land, met een grote werkeloosheid. De communistische invloeden zijn overal merkbaar. De gebouwen en huizen zijn in verval en worden mondjesmaat opgeknapt. Er is geen geld voor. Erg jammer, het zijn prachtige gebouwen.
De wegen en bewegwijzering zijn slecht tot erg slecht en op sommige stukken slalom je over de weg om het grootste gat te ontwijken.
Er zijn 2 soorten betaalmiddelen, de peso voor de cubanen en CUC convertibel voor de toeristen. Er wordt overal om geld of om middelen gevraagd aan de toerist. (vooral zeepjes zijn in trek) en we hadden onze voorzorgen al genomen en deze van Nederland meegebracht, zo ook pennen petten, ballonnen,plakplaatjes en schrijfblokjes. (Deze hebben we bij een school afgegeven, waar ze erg blij mee waren)

dag; 1-2-3
We zijn onze reis begonnen op 16-01. Om 11.00u zijn we opgestegen om na 10 uren vliegen om 16.00u. plaatselijke tijd te landen op Varadero in Cuba. Nadat we de koffers hebben opgehaald, werden we direct met de bus richting Havanna vervoerd, en stopten we na 2 uren rijden in het centrum van Havanna voor hotel "Ïnglaterra". Een prachtig coloniaal hotel met veel bedrijvigheid voor de deur.
We hebben overal 2 nachten verbleven (alleen Guantánamo 1 nacht) om daarna weer naar de volgende plaats te rijden en was het weer een verrrassing waar we die nacht weer zouden slapen.

Havanna is de een levendige, kleurrijke hoofdstad van Cuba. De stad bruist van de activiteit en het vermaak. Met zijn vele terrasjes, cafeetjes, (Hemmimgway's stamkroeg) salsa, oude en hééél oude auto's en niet te vergeten de vele kleurrijke en vrolijke mensen. Op iedere hoek van de straat staan mensen die je sigaren proberen te verkopen en natuurlijk zijn wij er ingetrapt, ze kunnen het zo mooi brengen!!!

dag; 4-5
Vlak voor Pinar del Rio stonden we met een kapotte auto. De mensen zijn erg behulpzaam en willen je graag helpen. Totdat ze om zeepjes en toiletartikelen vragen. Hebben ze dit gekregen dan was onze indruk, dan is er ook geen aandacht meer. Het verhuurbedrijf gebeld, die contact opnamen met de garage, zodat we onze reis weer konden vervolgen.
Naar Vinales, een uniek landschap met zijn vele Mogotes (kalksteen formatie) en grotten. Na het levendige Havanna in de stilte van Vinales, een resort geboekt wat prachtig gelegen was. (Rancho San Vincento) Hier was maar voor een nacht plaats en heeft de manager voor ons een ander hotel geboekt voor de volgende 2 nachten. (La Ermita)
Met een gids een bezichtiging gedaan op de tabaksplantage en uitleg gekregen over het wel en wee van de tabakboeren.
In Pinar del Rio een rumfabriekje bezocht met natuurlijk als laatste rum proeven om die hopelijk vervolgens te kopen. (bah wat vies!!) Wat een armoede in deze stad!! Geen fatsoenlijk tentje waar je iets kunt eten.

dag; 6-7
Via de auto pista aangekomen in Playa Largo (varkensbaai) Met een speedboot naar een eiland waar vroeger de indianen hebben geleefd. Onderweg nog een park bezocht met zeeschildpadden en krokodillen. Een huisje geboekt aan zee, heerlijk genoten op het terras en een massage aan het strand.

dag; 8-9
Op weg naar Trinidad, een hele ondernemening voor je op de auto pista bent. Slechte bewegwijzering. (overal in Cuba) Nadat we s'middags aankwamen staan de mensen meteen klaar om je een onderkomen aan te bieden. Terecht gekomen in casa particulara 'Rintintin". Vriendelijke mensen die je het naar de zin willen maken en klaarstaan om je wegwijs te maken in de stad. De binnenstad van Trinidad is gerestaureerd met de orginele keien tot en met details als de straatlantaarns en zijn pastelkleurige huizen, ziet er alles vrolijk uit.
Bekend bij de toerist zijn de trappen van Trinidad, die s' avonds vol zitten met mensen om te luisteren naar en dansen op de muziek die duurt tot in de late uurtjes.

dag; 10-11
Vanmorgen al vroeg vertrokken over de auto pista via Sancti Spiritu, Ciego de Avila naar Camaqüey. Deze stad is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is de hoofdstad van Cuba's grootste provincie. Het stratennetwerk lijkt op een doolhof, waarin vroeger de bewoners konden ontvluchten aan de piraten. Wij hebben ons door een fietstaxi naar het hotel laten brengen, de heren zijn er met de auto achteraan gereden. Met de fietstaxi een tour door de stad gemaakt naar leuke pleintjes en bezienswaardigheden. Een erg mooie stad en de eerste stad waar de mensen je niet aanspreken voor een overnachting of mensen die je om een gunst vragen.

dag; 12
Na het mooie Camaqüey, een rit voor de boeg van ongeveer 400km. naar Guantánamo, bekend om de Amerikaanse marinebasis. In het gelijknamige hotel geboekt, wat 3x niks was.
Eten erg slecht, s'morgens geen warm water, ontbijt la,la.

dag; 13-14
Na 1 nacht in Guantánamo (nog gevraagd of we op de basis een kijkje mochten nemen, maar nee) 150 km langs een prachtige kuststrook en een prachtige bergpas, met een redelijk begaanbare weg, naar Baracoa gereden. Een hotel geboekt "El Castillo', op een hoogte, zodat je uitzicht hebt over de stad en zee.
s'Middags het stadje ingeweest (65.000 inw.) Wat een armoede!! Baracoa is bekend van koffie , cacao en bananen, en voorziet heel Cuba van deze producten. Voor de volgende dag hebben we een gids geboekt en zijn we in een natuurpark geweest "Finca La Esperanca". De voorloper van het regenwoud. Uitleg gehad van alles wat groeit, bloeit en leeft. Een bezoek gebracht aan een bewoner in het park en geproefd van de plaatselijke lekkernijen, chocolade drank en een koek gemaakt van cacao, amandelen en suiker. (Erg lekker mmmm)

dag; 15-16-17-18
s' Morgens vertrokken vanuit Baracoa naar Moa. Een rit van 40 km. waar we 3 uren over gereden hebben, zo slecht was het wegdek. Maar..... door een prachtig natuurgebied "Parque National Alejandro de Humbold". Met een totale opp. van 71.140 ha.en sinds 2001 wereldcultuur erfgoed van de UNESCO. Vanuit Moa werd de weg iets beter en kwamen we uiteindelijk om 14.00u aan in Guardalavaca, een kustgebied vlakbij Holguin, alwaar we na enig zoeken een paradijsje hebben geboekt aan zee "Villa Don Lino". Hier hebben we de laatste dagen vertoefd en genoten van zee, zon, cuba libre, mogito en veel lezen. De voorlaatste dag nog naar een dolfijnen schow geweest om de volgende dag het koffer in te pakken en weer richting Nederland te vertrekken via een tussenstop van 1 uur in Cancun (Mexico) om op 04-02-2010 om 11.30u te landen op Schiphol.

We hebben mooie dingen gedaan, gezien en beleefd. Het is een bijzonder land!!!!!!!!!!!!!!

Hallo allemaal, terug van 3 weken Z.Afrika zien we dat de site gestart is. Complimenten, hij ziet er prima uit. Hopelijk wordt er veel gebruik van gemaakt. daarom willen wij vanuit Boekel iedereen nog feliciteren met alle heuglijke feiten die gevierd en behaald zijn in de tijd dat wij in de zon zaten. Monique,Ruud en Anne jullie willen we apart het beste wensen en hopelijk dat alles naar wens verloopt.
Hierbij ook een samenvatting van onze reis. Ik heb een reisverslag gemaakt van dag tot dag, maar vind dat een beetje teveel om te tikken [gewoon luiheid], maar wie het wil lezen ik breng het met Pinksteren mee tegelijk met de foto's.
We hebben thuis de reis geboekt voor 4 personen [bevriend stel] met 2 overnachtingen en de autohuur voor 3 weken. Verder de overnachtingen zelf besproken in afrika en gestopt waar het de moeite waard was. Onze reis die begonnen is in Johannesburg, door naar Pretoria waar we de eerste 2 nachten gelogeerd hebben, verder door de provincie Mpumalanga, via transkei naar Port Elizabeth, waar we de broer van Richard bezocht hebben. Van daaruit via de kust de tuin en wijnroute gereden om tenslotte in Kaapstad onze reis te beeindigen. In totaal hebben we 5.000 km. gereden. De afstand Amsterdam-Kaapstad is 9750 km. Het was een indrukwekkende en enerverende reis, maar een reis om niet te vergeten. Een mooi land met veel natuurschoon, parken en wilde dieren die je overal tegen kunt komen.[vooral apen] Alle indrukken die je opdoet en van de ene naar de andere plaats reizen en maar zien waar je de volgende dag weer terecht komt. Er was niet direct slaapplaats beschikbaar en moest je of weer terug waar je vandaan kwam of weer verder reiden. Zeker als je al de hele dag gereden had viel dat tegen en kwamen er wat irritaties boven, maar die losten zich vanzelf weer op!!! Waar we de reis begonnen zijn in Johannesburg tot na Port Elizabeth was toch wel het mooiste. Hier zie je nog het echte Afrika met zijn overvolle steden, bedelaars, townships en de bevolking die langs de kant van de weg hun waar proberen te verkopen om toch een beetje inkomen te hebben. WANT GEEN WERK BETEKENT OOK GEEN GELD!!!!!! Vanuit P.E. richting K.T.zie je de meer westerse invloeden en dat hier mensen zitten met geld en/of de mensen die wat mer te besteden hebben. Zeker aan de wijnroute met zijn prachtige landerijen en huizen.
De wegen zijn overal goed berijdbaar en de bewegwijzering is prima. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en vrolijk gestemd. De Afrikaanse taal is goed te volgen wanneer er langzaam gesproken wordt en voor ons zijn het heel leuke woordspelingen. De gasten van het land [toeristen] staan hoog aan geschreven en worden dan ook in de watten gelegd. Kortom voor degene die een andere vakantie als anders willen is het zeker een aanrader......

groetjes Straus en Lenie

Enkele foto's:

waterval in pmupalanga

DSCN0007.JPG

Elephant Park

DSCN00066.JPG

laagste punt van z-africa waar de zeeen bij elkaar komen ,Aghulas

DSCN00087.JPG

DSCN000117.JPG

Loading...

Van 27 april 2006 t/m 7 mei 2006 hebben wij een wandelvakantie gedaan in het Lake District, gelegen in het noorden van Engeland. Op 27 april zijn we 's middags thuis vetrokken naar Ijmuiden waar we om 18:00 de nachtboot hebben genomen naar New Castle.

Op de boot hebben we 's avonds kunnen genieten van een heerlijk Scandinavisch buffet en van muziek en dans. 's Morgen stond een uitgebreid ontbijt klaar en tegen 9:00 uur Nederlandse tijd meerden we af in de haven van New Castle. Hier kaartjes gekocht voor de bus die ons vervoerde naar het treinstation in New Casle. Met de trein zijn we eerst naar Carlisle gereist waar we moesten overstappen op de trein naar Foxfield, onze eindbestemming. Hier werden we opgehaald door dhr. Shipman, de uitbater van ons eerste B&B in het plaatsje Broughton in Furness. Alleraardigste mensen en een prachtig huis waar wij mochten vertoeven. Dat geldt trouwens voor bijna iedereen die we hebben ontmoet tijdens onze wandeling. De volgende dag startte onze eerste wandeling die ons bracht naar Coniston, de daarop volgende wandeling naar Grasmere en daarna achtereenvolgens naar Rosthwaite, Braithwaite, Buttermere, Boot om uiteindelijk weer terug te zijn op ons eerste B&B in Broughton in Furness. Dat het een prachtige streek is kun je zien aan de hand van onderstaande foto's. Als je van wandelen houdt en van ongerepte natuur en van bergen en van pints of beer, dan is dit een prachtige streek.

PICT0067.JPG

Eerste B&B in Broughton in Furness

PICT0071.JPG

Kasteeltje in Broughton

PICT0072.JPG

Riant verblijf in ons eerste B&B

PICT0075.JPG

Duizenden gezien

PICT0076.JPG

PICT0077.JPG

PICT0081.JPG

PICT0082.JPG

PICT0084.JPG

PICT0089.JPG

PICT0091.JPG

PICT0092.JPG

PICT0096.JPG

PICT0099.JPG

PICT0100.JPG

PICT0102.JPG

PICT0103.JPG

PICT0107.JPG

PICT0113.JPG

   
© Krebbers Automatisering