CB Login  

   

CB Online  

   
Hallo allemaal, terug van 3 weken Z.Afrika zien we dat de site gestart is. Complimenten, hij ziet er prima uit. Hopelijk wordt er veel gebruik van gemaakt. daarom willen wij vanuit Boekel iedereen nog feliciteren met alle heuglijke feiten die gevierd en behaald zijn in de tijd dat wij in de zon zaten. Monique,Ruud en Anne jullie willen we apart het beste wensen en hopelijk dat alles naar wens verloopt.
Hierbij ook een samenvatting van onze reis. Ik heb een reisverslag gemaakt van dag tot dag, maar vind dat een beetje teveel om te tikken [gewoon luiheid], maar wie het wil lezen ik breng het met Pinksteren mee tegelijk met de foto's.
We hebben thuis de reis geboekt voor 4 personen [bevriend stel] met 2 overnachtingen en de autohuur voor 3 weken. Verder de overnachtingen zelf besproken in afrika en gestopt waar het de moeite waard was. Onze reis die begonnen is in Johannesburg, door naar Pretoria waar we de eerste 2 nachten gelogeerd hebben, verder door de provincie Mpumalanga, via transkei naar Port Elizabeth, waar we de broer van Richard bezocht hebben. Van daaruit via de kust de tuin en wijnroute gereden om tenslotte in Kaapstad onze reis te beeindigen. In totaal hebben we 5.000 km. gereden. De afstand Amsterdam-Kaapstad is 9750 km. Het was een indrukwekkende en enerverende reis, maar een reis om niet te vergeten. Een mooi land met veel natuurschoon, parken en wilde dieren die je overal tegen kunt komen.[vooral apen] Alle indrukken die je opdoet en van de ene naar de andere plaats reizen en maar zien waar je de volgende dag weer terecht komt. Er was niet direct slaapplaats beschikbaar en moest je of weer terug waar je vandaan kwam of weer verder reiden. Zeker als je al de hele dag gereden had viel dat tegen en kwamen er wat irritaties boven, maar die losten zich vanzelf weer op!!! Waar we de reis begonnen zijn in Johannesburg tot na Port Elizabeth was toch wel het mooiste. Hier zie je nog het echte Afrika met zijn overvolle steden, bedelaars, townships en de bevolking die langs de kant van de weg hun waar proberen te verkopen om toch een beetje inkomen te hebben. WANT GEEN WERK BETEKENT OOK GEEN GELD!!!!!! Vanuit P.E. richting K.T.zie je de meer westerse invloeden en dat hier mensen zitten met geld en/of de mensen die wat mer te besteden hebben. Zeker aan de wijnroute met zijn prachtige landerijen en huizen.
De wegen zijn overal goed berijdbaar en de bewegwijzering is prima. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en vrolijk gestemd. De Afrikaanse taal is goed te volgen wanneer er langzaam gesproken wordt en voor ons zijn het heel leuke woordspelingen. De gasten van het land [toeristen] staan hoog aan geschreven en worden dan ook in de watten gelegd. Kortom voor degene die een andere vakantie als anders willen is het zeker een aanrader......

groetjes Straus en Lenie

Enkele foto's:

waterval in pmupalanga

DSCN0007.JPG

Elephant Park

DSCN00066.JPG

laagste punt van z-africa waar de zeeen bij elkaar komen ,Aghulas

DSCN00087.JPG

DSCN000117.JPG

   
© Krebbers Automatisering