CB Login  

   

CB Online  

   

Reisverslag van Lenie en Richard naar Argentinie

periode van 26 januari 2012 t/m 9 februari 2012.

Argentinië (Argentina) is een land in Zuid-Amerika dat sinds 1816 onafhankelijk is van Spanje. Argentinië grenst aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili. Daarnaast maken ook het oostelijke deel van Vuurland (Tierra del Fuego) en een stuk van Antarctica deel uit van Argentinië. De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires, wat meteen ook de grootste stad van het land is. Een aantal grote steden in Argentinië zijn: Córdoba, Rosario, Mendoza, Tucumán, La Plata, Mar De Plata, Salta en Sante Fe.

Argentinië staat wel het meest bekend om zijn tango. Een dansstijl die zijn oorsprong vind in Argentinië. Argentinië is ook bekend om zijn rundvlees die groter en malser is dan waar ook ter wereld. Ook het voetbal is een van de drijfveren van Argentinië. Zo komen er veel goede voetballers uit Argentinië zoals Diego Maradona en Lionel Messi. Op het gebied van natuur heeft Argentinië een lange kustlijn met op sommige plaatsen zandstranden. In het water aan de kust van Argentinië komen veel bijzondere diersoorten voor, zoals: walvissen, zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns en zeeolifanten. Landinwaarts vind je veel berggebieden en regenwouden. Het land kent wel 32 Nationale parken. Het land staat verder bekend als wintersportbestemming. U kunt er van juli tot oktober uitstekend aan wintersport doen zoals skiën en snowboarden. Daarnaast kunt u gletsjers bezichtigen. Verder kennen we Argentinië nog van Evita, Máxima en de mooie watervallen van Iguazu.

Officiële naam: Argentijnse Republiek
Continent: Zuid-Amerika
Oppervlakte: 2.780.400 km²
Hoofdstad: Buenos Aires
Inwoneraantal: 40.914.000 inwoners
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 6.960 m (Aconcagua)
Afstand (Amsterdam – Buenos Aires): 11.434 km
Vliegduur: circa 14 uur

23 januari 2012

Vanmorgen vroeg opgestaan om onze reis naar Argentinie te beginnen.

Het vliegtuig zou om 09.50u vertrekken, maar het zou Nederland niet zijn, zo netjes, moesten eerst de ramen van de cockpit nog worden gewassen. Uiteindelijk 20 minuten later gingen we de lucht in om aan onze reis van 14 uren te beginnen. Na deze erg lange zit kwamen we s'avonds 24.30u plaatselijke tijd aan op het vliegveld Ezeiza in Buenos Aires. De taxi die we in Nederland geregeld hadden, stond klaar om ons naar hotel "Lennox"te brengen. Een verdiend koud pilsje genuttigd om vervolgens vermoeid het bed in te duiken.

We logeerden vlak bij het centrum. De volgende dag te voet de stad verkend. Eerst naar "Plaza de Mayo". Aan dit plein staat het "Casa de Rosado", het roze regeringsgebouw waar wijlen Evita Peron vanaf het balkon haar volk toesprak.

Casa de Rosada

Het plein staat ook bekend om de demonstraties van de verdwenen zonen. Wekelijks kwamen de dwaze moeders van Argentinie hier demonstreren.

Vandaaruit naar de havenwijk "Puerto Madero" en naar de tangowijk "San Telmo", waar zelfs midden op de dag tango wordt gedanst.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 029

Aan het eind van de middag naar cafe "Tortoni", het oudste cafe op de Avenido de Mayo. Een begrip in de stad voor elke Argentijn. Hier kwamen vroeger de notabelen, kunstenaars en exentriekelingen hun vertier zoeken. Dit was te merken, want we moesten buiten in de rij wachten om binnen te komen.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 035

Overal in Buenos Arires kun je lekker en voor een redelijke prijs eten.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 039

26 januari 2012

Een lange reis voor de boeg van 1100km. naar Mendoza. Dit hebben we in 2 dagen gereden en een overnachting gedaan in "Laboulaya". De volgende dag, na een vrij eentonige tocht gearriveerd in 'Mendoza".

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 048

Een prachtige stad. Het ligt aan de voet van de Andes. Mendoza is het hart van de Argentijnse wijnstreek. Een hotel geboekt  aan het "Plaza Independia", waar zowel overdag als s'avonds altijd iets te beleven valt. Marktjes, muziek,voorstellingen e.d.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 063

Vrijdag 27-01 hebben we een rit langs/door het Andes gebergte gemaakt, met zijn vele wijngaarden.                                     

Het uitzicht is adembenemend. (zijn niet op een bodega gewees!!).

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 076

Overal zie je grensbewaking. Als toerist mag je vaak doorrijden zonder te worden gecontroleerd. In de stad Uspallata  hebben we een stop gemaakt. Hier is de film 'Seven Years in Tibet" opgenomen met in de hoofdrol Brad Pitt. Na een prachtige tocht, langs kleurrijke bergen hebben we enkele souvenirs gekocht en daarna natuurlijk op een terras beland en genoten van de vele mensen die langs kwamen.

'S avonds vroeg het bed in om morgen aan een twee daagse reis van 1200km. naar Barriloche te beginnen.

28 januari 2012

De eerste 800km. was een vrij eentonige en vlakke omgeving. Saai om te rijden. Na een overnachting in "Neuquen", wat een mooie plaats is met 's avonds de marktkraampjes en live muziek.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 090

De volgende dag zijn we naar Barriloche gereden. Deze laatste 350km. was een prachtig landschap, met aan beide kanten de Andes. Met regen aangekomen, een hotel geboekt. De volgende dag nog steeds véél regen.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 110

Barriloche is een studentenstad, die er een soort van traditie van maken om hier het einde van hun studies te vieren. Door het slechte weer hebben we er niet veel van meegemaakt. We hebben de zeven merentocht gereden.

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 114

Het is de "Ruta de Las Sieta Lagos" naar San Martin de Los Andes. Een deels onverharde bochtige weg  van 150km. langs 7 meren en door stille berglandschappen. Halverwege kwamen we de parkwacht tegen die vertelden dat we beter konden keren, omdat de weg slecht begaanbaar was, met diepe kuilen en veel water. Deze waarschuwing hebben we maar ter harte genomen en dezelfde weg weer teruggereden. We hebben besloten vanwege het slechte weer een dag vroeger te vertrekken naar Puerto Madryn.

31 januari 2012

Vanmorgen om 08.30u vertrokken voor de reis van 950km. naar Puerto Madryn. Deze voerde ons langs mooie vergezichten, natuur, rotsen en bergen. (die telkens van kleur leken te veranderen).

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 120

Na 600 km. werd het landschap vlakker en eentonig om te rijden. De wegen zijn goed en prima wegbewijzering. Om 19.00u vermoeid aangekomen. Na onze honger gestild te hebben, een overnachting geboekt aan het strand. De volgende dag een rustdag ingelast en hebben we de plaats verkend, boek gelezen en op het terras gezeten. Het is een drukke toeristenplaats.

 

2 februari 2012.

Vandaag ons om 07.00u laten wekken om na het ontbijt met de auto door een natuurreservaat te rijden. Dit door Unesco beschermd natuurgebied is een uitgestrekt  en robuust schiereiland. Onderweg kom je maar een handvol Estonia's en restaurantjes tegen. (dus zorg voor voldoende water en eten!) Naast schapen, (de voornaamste bewoners) kun je mara's, grijze vossen (hebben we niet gezien) en lama's tegenkomen. Onderweg nog naar een Estonia gereden om een exursie te boeken naar de pinquins, maar de prijs was aan de hoge dus zijn we verder gereden naar Punta Norte, waar de zeeleeuwen en zeeolifanten de hele dag op het strand liggen te puffen. (hier worden de meeste natuurfilms gemaakt die wij zien op Discovery).

Vakantie Argentinie Januari februari 2012 153

Je ziet ze van dichtbij!! Mooie foto's gemaakt en weer teruggereden over de kiezelweg. Je mag en kunt niet harder dan 40-60km, vandaar dat we de hele dag onderweg zijn geweest.

3 februari 2012.

Vandaag de laatste dag in Puerto Madryn en gaan we met de boot de zee op voor het spotten van dolfijnen.

We hebben er veel gezien, maar meer water als dolfijnen gefotografeerd. (wat zijn ze snel) Dus op goed geluk kiekjes gemaakt.

Na 3 uur op zee te zijn geweest hebben we ook nog een paar kleine pinquins op de gevoelige plaat kunnen vastleggen.

De meeste pinquinpopulatie zit bij Punta Tambo, maar door tijdgebrek niet naar toe kunnen gaan.

'S middags een ligbed en strandtentje gehuurd (ze kennen de prijzen hier ook). We dachten een paar ontspannen uurtjes door te brengen met luieren en lezen. Maar na anderhalf uur kwam de wind opzetten en werden we gezandstraald. Alles maar weer ingepakt en richting hotel.

'S avonds lekker uit wezen eten en morgen weer vroeg uit de veren voor een lange trip van 1300km. naar Buenos Aires.

 

4 februari 2012.

Op weg naar Buenos Aires door de "Sierra Grande". Het was inderdaad GRANDE. Een lange eentonige weg met weinig variatie in begroeiing. Na 800km. gestopt in "Bahia Blanca", een grote smerige stad. Een onderkomen gevonden met een kamer van 2x2m, waar net 2 bedden in konden. s' Nacht weinig geslapen. Het was weekend en het uitgaansleven in volle gang.

5 februari.

De volgende morgen, na een karig ontbijt genuttigd te hebben, doorgereden om om 16.00u te arriveren in Buenos Aires. Een onderkomen geboekt in de wijk Palermo,

"Baucis Boutique Hotel". De eigenaresse was een erg aardige mevrouw die ons wegwijs maakte om leuke dingen te gaan zien.

 

6 februari 2012.

Een kaartje gekocht voor de hop-on hop-off bus en hebben nog meer gezien van Buenos Aires b.v. de wijk Coleta, op het bekende teraas gezeten "La Biela" en uiteraard gelunched waar prins Willem Alexander en prinses Maxima zitten als ze in Argentinie zijn.

Daarna naar de begraafplaats waar o.a. de fam. Duarte  en Evita Peron begraven liggen, daarnaast nog meer groot- en bekendheden.

Een enorm grote begraafplaats waar je kunt verdwalen.

Het ene monument nog groter als het andere. INDRUKWEKKEND!!!! 

Daarna langs het BOCA Junior voetbalstadion, waar de heren natuurlijk alles op de gevoelige plaat hebben vastgelegd, door de wijk gereden waar MARADONNA is opgegroeid.

In het rock-cafe, waar wereldwijd op hetzelfde moment dezelfde muziek wordt gedraaid een consumptie genuttigd.

7 februari 2012.

We zijn een dagje op stap geweest met ons tweetjes. Dit viel tegen omdat alles wat we wilden gaan zien gesloten was. Dus hebben wat in de buurt rond gekuierd en in het park gezeten met een boek. 'S middags met de taxi naar de botanische tuin.

Hier was het heerlijk koel. Het was deze dag 38gr. Dit was in de avond te merken . De hemel trok open. Niet normaal hoeveel regen ernaar beneden kwam. Overal lekkages!!

8 februari 2012.

Onze laatste dag met de taxi naar het park "3de Februari" geweest.

Prachtig goed onderhouden park midden in het centrum van de stad. s'Middags nog een douche genomen voordat we naar het vliegveld werden gebracht om, om 18.10u de lucht in te gaan voor de terugreis naar Nederland, met een tussenstop in Parijs.

In Parijs aangekomen was er een staking van Air France en werd onze reis gelukkig, een uur later als gepland, omgeboekt.

In Nederland aangekomen werden de truien jassen en sokken tevoorschijn gehaald. Het was 0 gr., een verschil van 30 gr.

We hebben een heerlijke en zonnige vakantie gehad met een temperatuur van gemiddeld 30gr. Veel gezien en veel gedaan.

Vriendelijke mensen.

de breedste en drukste straat van Buenos Aires

De afstanden hebben we onderschat en raden mensen aan die op vakantie willen gaan naar Argentinie een binnenlandse vlucht te nemen en ter plaatse een auto te huren. Wij hebben in totaal 5800km. gereden. Maar zeker de moeite waard!!!

   
© Krebbers Automatisering